Mijn naam is Samantha IJven. Mijn liefde voor paarden begon geloof ik al toen ik net geboren was, paarden bekijken en aaien was dan ook een favoriete bezigheid,  daarmee kon ik als jong meisje dan ook niet wachten totdat ik oud genoeg was om te mogen lessen, een verzorgpaard te zoeken en uiteraard ook als stalhulp op de manege te mogen werken. En deze liefde en interesse is ook nooit verdwenen!

Waarom ik nu heb gekozen heb voor de MSFC opleiding is, wellicht heel herkenbaar, problemen met het zadel van je eigen paard. Na advies van een dierfysiotherapeut ben ik destijds bij een gecertificeerde Master Saddle Fitting Consultant terecht gekomen, waar ik enorm goed door geholpen ben. Haar verhaal klopte en klonk eigenlijk heel logisch, ze nam ruim de tijd, keek verder dan puur en alleen het zadel en dat sprak mij enorm aan. Ik werd hierdoor eigenlijk zo enthousiast dat ik besloot mij er meer in te gaan verdiepen.

In 2017 ben ik dan ook gestart met de opleiding, waarbij ik inmiddels met mooie cijfers afgestudeerd ben als Master Saddle Fitting Consultant. Daarbij heb ik ook de MSFC certificaten Basic Leatherwork, Saddle Repairs en Reflocking behaald. Daarnaast zal ik mijzelf voortdurend blijven ontwikkelen door aan diverse cursussen en lezingen over anatomie, bewegingsleer, dissectie’s, training en leerbewerking deel te nemen niet alleen om mijn kennis te verbreden maar ook gewoon omdat het reuze interessant is en het paardenwelzijn voorop staat.

Mocht je twijfelen over de ligging van je zadel of  hulp nodig hebben bij je zoektocht naar een passend zadel zowel voor je paard als voor jezelf neem dan contact op!