ARENA

Arena zadels zijn gemaakt van ambachtelijk gelooid Europees leder maar hebben synthetische en onderhoudsvriendelijke kussens, net zoals die van de de Wintec zadels. De Arena zadels zijn luxe zadels en hebben een hele fijn pasvorm voor het paard. Deze zadels hebben net als de Wintec en de Bates zadels, het wel bekende HART-systeem welke enkele grote voordelen heeft voor je paard. En uiteraard aanpasbaar door de verwisselbare kopijzers.

Prijzen vanaf € 1.450,-

OVER ARENA

De Arena zadels zijn sinds januari 2020 nieuw op de Nederlandse markt. De zadels van Arena zijn gemaakt van ambachtelijk gelooid Europees leder maar hebben synthetische en onderhoudsvriendelijke kussens van de Wintec zadels.


De boom is gemaakt van Elastiflex, welke ondanks dat het onder de noemer “boomzadel” zadel valt, wel de mogelijkheid geeft om beweging te kunnen volgen van ruiter en paard. Daarnaast heeft het Arena zadel het unieke CAIR-systeem in de kussens, hierdoor kunnen de kussens kleine oneffenheden en beweging van het paard goed volgen en zich direct aanpassen.

Het Cair kussen systeem lijkt in de praktijk voor meerdere paarden een echte uitkomst te zijn. De druk wordt goed verdeeld, de kussens blijven zacht en de spieren krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. De kussens worden in hetzelfde gedeelte van het zadel geplaatst als de vulling van traditioneel wol gevuld kussen. De druk wordt over de gehele lengte verdeeld, wat druplekken voorkomt. Dit revolutionaire kussensysteem biedt tal van voordelen:

Cair® luchtkussens behouden hun vorm in tegenstelling tot traditionele vulling die met de tijd inzakt en zich onevenwichtig verdeelt.

Cair® luchtkussens hebben geen aanpassing of speciaal onderhoud nodig en vragen geen her opvulling.

Cair® luchtkussens passen zich steeds aan naar de vorm van het paard.

Er zijn drie modellen: Spring, dressuur en veelzijdigheidsmodel

Neem een kijkje op de website van Arena voor alle mogelijkheden.

Waarom een Arena

Aanpasbare boom
Cair lucht kussen systeem
Volledig op maat aan te passen dankzij de EASY CHANGE® Riser System
Combinatie synthetisch en leer zadel

De Arena Zadels

Dressuur

Veeleisende dressuurruiters zullen het prachtig vormgegeven Arena Dressuurzadel waarderen terwijl jij en je paard samen in perfect comfort en harmonie bewegen. Tijdens training en competitie zult u genieten van het nauwe contactgevoel, waardoor u en uw paard ritmisch de dressuurbewegingen kunnen uitvoeren. 

Dit model heeft 3 uitvoeringen:

normale schoft

hoge schoft

Wide

Verkrijgbaar in Zwart

Veelzijdigheid

Van het ruiterpad tot de trainingsarena, je voelt je gebalanceerd en ondersteund in het doordacht ontworpen Arena All Purpose zadel. Of het nu gaat om scholing in dressuur, springen of leuke wandelingen, de prachtige Arena All Purpose is zorgvuldig ontwikkeld met het comfort van u en uw paard in gedachten.

.

Dit model heeft 2 uitvoeringen:

normale schoft

hoge schoft

Verkrijgbaar in Zwart en *Bruin

Spring

Of u nu traint in uw stal of deelneemt aan een wedstrijd, u zult de uitgebalanceerde en ondersteunende stoel op het vlakke en over de sprongen waarderen. Als u comfortabel zit, behoudt u moeiteloos uw juiste positie, terwijl u de aandacht trekt in een zadel dat is ontworpen met veel aandacht voor detail.

Verkrijgbaar in Zwart en *Bruin


*Niet alle uitvoeringen zijn in Bruin beschikbaar, vraag naar de mogelijkheden
Arena