TEKNA

Tekna is opgericht in 2008, ze bieden synthetische zadels van topkwaliteit met een goede pasvorm voor zowel ruiters als paarden.

De QUIK-CLEANTM Tekna synthetische materialen zijn lederlook, ademend, duurzaam en tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden.

Latex-wol panelen kunnen bijgevuld worden met nieuw latex-wol.


Prijzen vanaf € 549,95

OVER Tekna

Het Amerikaanse merk Tekna® bestaat sinds 2008 en is de ultieme illusie. Op het eerste gezicht lijken het prachtige lederen zadels met de elegantie en het vakmanschap van eeuwen paardensporttraditie. Maar met hun volledig of half synthetische materiaal, hebben ze alle voordelen van moderne fabricage. "It's Tekna Logical!" Sinds een aantal jaar hebben zij er het luxere LeTek aan toegevoegd. Hieronder meer over de diverse varianten.

De kern van elk Tekna en LeTek zadel is een lichtgewicht synthetische boom die met een verwisselbaar kopijzer gemakkelijk kan worden afgestemd op veel soorten paarden. De buitenkant en structurele elementen van het zadel maken gebruik van een reeks hi-tech, ademende materialen die zijn ontworpen om prestaties, duurzaamheid en comfort te maximaliseren en tegelijkertijd het onderhoud te minimaliseren. Er is een zadel voor elke stijl ruiter, van springen tot dressuur, van leerling tot professional. Elk Tekna® zadel is de ultieme combinatie van stijl, waarde en prestatie. Zeer geschikt voor korte paarden.

Neem een kijkje op de website van Tekna voor alle mogelijkheden.

Waarom een Tekna

Korte kussen en breed tussenkanaal
Verwisselbare bomen
Betaalbaar!
Passen zeer goed op paarden/pony met een korte rug!

De Tekna collectie

Tekna

Tekna produceert een complete lijn harnachement vervaardigd van synthetisch materiaal. Dit innovatieve materiaal is nauwelijks te onderscheiden van echt leder. Het materiaal geeft grip, is uiterst comfortabel voor zowel paard als ruiter en is bijzonder onderhoudsvriendelijk en betaalbaar.

Letek by Tekna

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. 

Letek Plus by Tekna

De LeTek Plus zadels van kunstleder zijn aan de buitenzijde volledig bekleed met echt leder. De zitting, kniewrongen en de bovenkant van de kussens zijn vervaardigd van zacht kalfsleder. De bovenste zweetbladen zijn gemaakt van plantaardig gelooid rundleder uit Europa en de singelstoten zijn van chroomleder. 

De Tekna Zadels

Dressuur S-Line

Elegant, lichtgewicht dressuurzadel, gemaakt van synthetisch leder. De lange, anatomisch gevormde kniewrongen zorgen voor een rustige beenligging, zonder de ruiter in de bewegingsvrijheid te belemmeren. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. De zachte, diepe zit geeft een optimale steun aan de ruiter/amazone. Door het 3-punts zadelstootsysteem blijft het zadel stabiel op de paardenrug liggen. De basis van dit zadel bestaat uit een Quik-Change™ zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard.

Prijs € 869,95

Pony 15.5 inch € 759.95

Dressuur Letek

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. Dit elegante, lichtgewicht dressuurzadel heeft lange, anatomisch gevormde kniewrongen die zorgen voor een rustige beenligging, zonder de ruiter in de bewegingsvrijheid te belemmeren. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. De zachte, diepe zit geeft een optimale steun aan de ruiter/amazone. Door het 3-punts zadelstootsysteem blijft het zadel stabiel op de paardenrug liggen. De basis van dit zadel bestaat uit een Quik-Change™ zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. 

Prijs € 1.089,-

Dressuur Mono blad

Dit mooie, kwalitatieve Tekna dressuurzadel heeft een gladde zitting en is gemaakt van echt leder en synthetisch leder (Quik Clean™ materiaal). De zitting en de buitenzijde van het zweetblad zijn van echt leder. Het enkelvoudige zweetblad (de monoflap) zorgt erdoor dat je nauwer in contact bent met je paard.

De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. Daarnaast voorkomt het brede kussenkanaal dat het paard gehinderd wordt in de rug. De vaste knie-en kuitwrongen zorgen voor een rustige beenliging. De singelstoten zijn van leder.


Het kopijzer is verwisselbaar en leverbaar in de maten N, M, MW, W, XW, XXW.


Prijs € 1.195,00

VERKRIJGBAAR IN ZWART 16,5 T/M 18.5 INCH EN BRUIN 16.5 T/M 18 INCHVERKRIJGBAAR IN ZWART 16.5 T/M 18 INCH EN BRUIN 17 & 17.5 INCH


VERKRIJGBAAR IN ZWART 17 EN 17.5 INCH


VZH Club

Dit mooie, prijsgunstige, lichtgewicht, synthetische veelzijdigheidszadel is zeer geschikt voor alle takken van de ruitersport. De halfdiepe zit en de middeldikke kniewrong zorgen ervoor dat dit zadel voor vrijwel iedere ruiter geschikt is. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard of de pony vrij blijft. Het zadel is voorzien van een zadelboom met een verwisselbaar kopijzer. Verder is het zadel voorzien van voorgevormde foam kussens. Het zadel is overtrokken met het Quik-Clean™ materiaal.

Prijs € 549,95

VZH S-Line

Dit lichtgewicht veelzijdigheidszadel, gemaakt van synthetisch leder, is zeer geschikt voor alle takken van de ruitersport. De halfdiepe zit en de middeldikke kniewrong zorgen ervoor dat dit zadel voor vrijwel iedere ruiter geschikt is. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quik-Change™ zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. Het zadel is overtrokken met het Quik-Clean™ materiaal. 

Prijs € 819,95

Pony 15.5 inch € 709,95

VZH S-Line Dressuurgericht

Dit dressuurgerichte veelzijdigheidszadel bevat een dressuurboom met een diepere zit. De boom is verwisselbaar met het meegeleverde Tekna kopijzer Quick-Change (art. 109506). De kniewrongen zijn afneembaar en kunnen verplaatst of verwisseld worden. Daarnaast zijn de singelstoten eenvoudig te vervangen en het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard.

Prijs € 819,95

BESCHIKBAAR IN ZWART EN BRUIN 14 T/M 18 INCH


VERKRIJGBAAR IN ZWART 16.5 T/M 18 INCH EN BRUIN 16.5, 17.5 en 18 INCH

VERKRIJGBAAR IN ZWART 16,5 t/m 18 INCH

VZH Letek

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. Dit lichtgewicht veelzijdigheidszadel is zeer geschikt voor alle takken van de ruitersport. De halfdiepe zit en de middeldikke kniewrong zorgen ervoor dat dit zadel voor vrijwel iedere ruiter geschikt is. De kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quik-Change™ zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. 

Prijs € 1.049,-

Letek Plus € 1.259,-

Spring S-line

Dit lichtgewicht springzadel, gemaakt van synthetisch leder, is ontworpen voor zowel springen als allround. Het zadel zorgt voor een optimale zit voor de ruiter. De stevige knie- en kuitwrongen zorgen voor een goede beenligging voor de gebruiker. De knie- en kuitwrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Door de vlakke zit heeft u een goed contact met de paardenrug. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quik-Change™ zadelboom. De latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van het paard. Het zadel is overtrokken met het Quik-Clean™ materiaal.

Prijs € 799,95

Spring Letek

De LeTek zadels van kunstleder zijn aan de bovenzijde volledig bekleed met kalfsleder. Dit lichtgewicht springzadel is ontworpen voor zowel springen als allround. Het zadel zorgt voor een optimale zit voor de ruiter. De stevige knie- en kuitwrongen zorgen voor een goede beenligging voor de gebruiker. De knie- en kuitwrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar. Door de vlakke zit heeft u een goed contact met de paardenrug. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van het paard vrij blijft. De basis van dit zadel bestaat uit een Quik-Change™ zadelboom.

 

Prijs € 1.029,-


BESCHIKBAAR IN ZWART 17 T/M 17.5 INCH, BRUIN 17.5 INCH


VERKRIJGBAAR IN ZWART EN BRUIN 16.5 T/M 18 INCH

BESCHIKBAAR IN ZWAR 16.5 & 17.5 INCH, BRUIN 17.5 INCH