HARRY DABBS

Handgemaakte Engelse topzadels

Harry Dabbs Saddle Makers ontwikkelen en maken al meer dan 40 jaar uitzonderlijke zadels die geschikt zijn voor de meeste paardenrassen door de diverse bomen. Onze vakmensen combineren moderne technologie met traditionele methodes bij het maken van zadels met een uitzonderlijke pasvorm, kwaliteit en ontwerp. Harry Dabbs staat wereldwijd bekend om hun productie van kwaliteitszadels voor alle disciplines.

Prijzen vanaf € 2.725,-

OVER HARRY DABBS


HARMONIE

Bij de aanschaf van een nieuw zadel vinden wij dat je mag verwachten dat het de prestatie van zowel paard als ruiter zal verbeteren. Harmonie is de sleutel tot een goede en langdurige relatie; wij van Harry Dabbs kunnen hierbij helpen door ervoor te zorgen dat het juiste zadel voor jou, je paard en de discipline wordt gekozen.


KEUZE

Bij Harry Dabbs vinden we het erg belangrijk dat de juiste vorm van boom wordt gekozen voor je paard, we produceren zelf een grote collectie houten bomen zodat we voor de meeste paarden een passende boom hebben, van ronde pony’s tot dressuurpaarden met een hoge schoft. Elke boom heeft een garantie zo lang als de levensduur van het zadel zelf.

Aanvullend kan er ook nog gekozen worden uit een aantal verschillende kussens, keilkussen of Performance Panel. Beiden geven de Trapezius spier vrijheid terwijl het populaire Performance Panel zo is ontworpen dat het net wat minder ver draagt op de rug van het paard dan het keilkussen. Beide opties zullen het paard uitnodigen om de achterhand te verzamelen met comfort en vertrouwen.

Aan het comfort van de ruiter is ook gedacht zo zijn de meeste modellen verkrijgbaar met verschillende bladlengtes, twistbreedtes, kniewrongen en leersoorten en -kleuren.

Neem een kijkje op de website van Harry Dabbs voor alle mogelijkheden.

Waarom een Harry Dabbs

40 jaar ervaring in de zadelmakerij
Aanpasbare bomen door de pers of optioneel via het TreeClix systeem
Volledig op maat te maken, startend bij de juiste vorm van de boom voor het paard
Elke boom heeft een garantie zo lang als de levensduur van het zadel zelf

De Harry Dabbs collectie

PLATINUM

Zadels uit deze exclusieve lijn zijn uitgevoerd met het Performance Panel, en zijn te maken op een verschillende bomen, en worden vervaardigd met het beste Italiaanse kalfsleer welke gekozen wordt vanwege zijn duurzaamheid, comfort en uiterlijk.

HARRY DABBS ORIGINAL

In deze lijn worden de zadels met dezelfde hoge standaard gemaakt als in de Platinum lijn en de zadels worden ook uitgevoerd met het Performance Panel. Er is een ruime keuze uit leersoorten zoals glad leer, buffel of memel.

CLASSIC COLLECTION

Zadels uit de Classic Collection worden uitgevoerd met een traditioneel keilkussen in plaats van met het Performance Panel.

De Harry Dabbs Zadels

Mariella

De Mariella is een prachtig ontworpen monoblad dressuurzadel, wat de ruiter helpt om een uniek close contact gevoel met het paard te hebben. De diepe zit en de fijn geplaatste middelgrote kniewrongen geven goede ondersteuning, terwijl de ruiter toch voldoende vrijheid heeft om correcte en effectieve hulpen te geven. De Mariella is uitgevoerd in warm Italiaans Kalfsleer voor een zeer luxueus gevoel.

Elegant

De Elegant is een van de Harry Dabbs Original dressuurzadels.

Het zadel heeft een dubbel zweetblad en kan gemaakt worden op een aantal verschillende bomen.

Ruiters kunnen kiezen uit een diepe of open zit om hen te ondersteunen in positie en comfort.

Classic XF

Zoals met alle zadels uit de Classic lijn is de XF gemaakt met een traditioneel keilkussen. Het zadel heeft een dubbel zweetblad en een mooi gevormde kniewrong om de ruiter meer stabiliteit te bieden. De XF is een hele goede keuze voor paarden met een rechte rug en gemiddelde schoft, en voor paarden waarbij veel zadels achterover liggen

BESCHIKBAAR IN HARYY DABBS PLATINUM


BESCHIKBAAR IN HARRY DABBS ORIGINAL EN PLATINUMGrace

Dit nieuwe ontwerp in de Platinum lijn is voorzien van een diepe zit en een keuze uit verschillende ondersteunende kniewrongen om de ruiter in de perfecte positie te laten zitten.De stijlvolle afwerking van het zweetblad en het Italiaanse Kalfsleer maken dit monoblad zadel een zeer gewilde keuze voor de enthousiaste dressuurruiter.

Allure

De Allure is gemaakt met een diepe zit en kniewrongen die op de buitenkant van het monoblad zitten.Hierdoor is dit zadel ideaal voor ruiters die op zoek zijn naar een zadel met maximale ondersteuning en zekerheid. Het monoblad zorgt ervoor dat de ruiter maximaal contact met het paard heeft.

BESCHIKBAAR IN HARRY DABBS PLATINUM


BESCHIKBAAR IN HARRY DABBS ORIGINAL EN PLATINUM


Harry Dabbs

Traditioneel handgemaakt in Engeland