Edix Saddles

Edix Saddles, dit Nederlands gebouwde bedrijf maakt prachtige semi- en boomloze zadels. Wij hebben in ons assortiment voornamelijk de soft tree zadels. Deze zadels zijn gemaakt op een leren boom daarom bewegen deze zadels makkelijk mee met de rug van het paard en geeft het een enorme vrijheid in bewegen. De zadels zijn uitermate geschikt voor paarden met een korte rug en rond geribt. Al is er inmiddels ook een model voor de paarden met enige schoft en een curv in de rug. Kortom steeds meer mogelijkheden en opties!

Prijzen vanaf 1445-

OVER Edix


EDIX zadels een echt Nederlands bedrijf dat met passie, liefde en hoogwaardige materialen tuig voor paarden ontwikkelt en produceert en waar het welzijn van het paard altijd voorop staat.

In het EDIX® assortiment vind je een diversiteit aan boomloze zadels. Een boomloos zadel bestaat uit 2 delen, het zitgedeelte, dat we de bovenbouw noemen en de onderbouw een speciale druk verdelende, op het zadel en de ruiter, afgestemde onderlegger. Deze twee componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen bij elkaar het “zadel”, oftewel het complete boomloze zadel, de zadel-combinatie. Dit is de reden dat de EDIX® zadels bij een eerste aanschaf altijd in combinatie, dus compleet worden aangeboden. Leveringen vinden plaats via de officiële EDIX® saddles dealers die je deskundig adviseren en je ook de mogelijkheid bieden een complete boomloze zadel combinatie te testen.

EDIX SOFT TREE SADDLES (zadels met een leren, flexibele boom) zijn opgebouwd uit verschillende zachte, flexibele en schokabsorberende lagen. De panelen zijn gevuld met wol, deze passen zich volledig aan op de anatomie en de houding van het paard. Met het verwisselbare kopijzer systeem en de optie om de kussens aan te vullen waar nodig, zijn de Edix zadels gemakkelijk aan te passen wanneer uw paard van anatomie verandert door groei en of door spierontwikkeling door training. Daarnaast is het advies om het zadel te ondersteunen en/of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadelpad waarin inlagen geplaatst kunnen worden. Hiermee kunnen er, in tegen stelling tot veel andere boomloze zadelpad's, veel specifieker aanpassingen worden gedaan voor het paard. Dit alles bied uw paard zeer veel bewegingsvrijheid, stabiliteit en comfort. 

Er zijn meerder modellen EDIX zadels verkrijgbaar die geschikt zijn voor de verschillende disciplines. De zadels hebben stuk voor stuk een zeer zachte comfortabele zitting en zijn uitgerust met verplaatsbare wrongen. De beschikbare kleuren zijn zwart en bruin.

Standaard in het assortiment zijn de soft tree zadels:

  • Edix Yasir
  • Edix Tariq
  • Edix Tudor

Alle overige modellen zijn op aanvraag te testen en leverbaar. Voor meer informatie kijk op de website van Edix

Andere kleuren en maten kunnen custom gemaakt worden, hier zit een langere levertijd op en of meerprijs aan vast.

Waarom een Edix

Verwisselbare boom
Soft tree saddle
Zeer geschikt voor rondgeribte paarden met een korte rug
Van Nederlandse bodem

De Edix Zadels

Tariq

Het nieuwste soft tree zadel, EDIX Tariq is in samenwerking van de Grand Prix ruiter Gaëtan Bocklandt ontworpen en voldoet aan alle eisen van de moderne dressuurruiter. De EDIX Tariq is gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig Turks kalfsleer en de zachte lederen panelen zijn gevuld met synthetische veerkrachtig wol. De breder uitlopende panelen en het ruime kussenkanaal laat vrijheid voor een optimale beweging van de wervelkolom en zorgt voor een correcte drukverdeling.

Prijs is inclusief een complete set kopijzers. en zadelhoes

Prijs vanaf €2245,-

Yasir

De Yasir biedt een comfortabele diepe en uitgebalanceerde zit, waarbij de mono zadel flappen voor een optimaal beencontact zorgen. De hoge dijbeenwrongen zijn zo geplaatst dat de ruiter voldoende ondersteuning krijgt en ruimte biedt voor de knieën van de ruiter, zodat hulpen makkelijker gegeven kunnen worden. De zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol bieden een breed kanaal voor vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling.

Prijs is inclusief een complete set kopijzers. en zadelhoes

Prijs vanaf €1845,-


Tudor

De Tudor is mooi vormgegeven compleet Engels zacht boom dressuurzadel, gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig Turks kalfsleer en zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol en een breed kussenkanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling. Een perfect op de ruiter afgestemde beensupport kan door de kniewrongen simpel te anders te positioneren in de mooi verborgen pockets. De verschillend verkrijgbare knierollen kunnen eenvoudig worden verwisseld of gepositioneerd door de sterke Velcro bevestiging.

Prijs is inclusief een complete set kopijzers. en zadelhoes

Prijs vanaf €1845,-