BATES

Sinds 1934 worden de Bates zadels door gedrevenheid en passie van de mensen achter het merk, en de filosofie over innovatie welke gericht is op de zadelprestaties en het comfort voor zowel ruiter als paard.

Prijzen vanaf € 1.595,-

OVER BATES

Sinds 1934 worden de Bates zadels door gedrevenheid en passie van de mensen achter het merk, en de filosofie over innovatie welke gericht is op de zadelprestaties en het comfort voor zowel ruiter als paard.

Als het aankomt op de pasvorm van het zadel en het comfort van je paard, zijn Bates zadels de optimale keuze. Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van moderne zadelaanpassingen en is verantwoordelijk voor veel van de zadelkenmerken die het comfort van paarden vandaag de dag verbeteren.


Wij hebben onze reputatie verdiend als experts in de ontwikkeling van creatieve oplossingen om het comfort en de prestaties van paard en ruiter te optimaliseren. Wij werken samen met elite ruiters om zeer gespecialiseerde zadels te ontwikkelen voor elk van hun gekozen disciplines. Ons succes ligt in het identificeren van de veranderende behoeften van paarden en ruiters. We zijn grondig in ons onderzoek en gebruiken alle middelen die ons ter beschikking staan om onze producten te evalueren. Bates Saddles maakt gebruik van de diensten van deskundige fysici, dierenartsen en zadelpassers om te helpen bij de beoordeling van onze zadels, zodat u volledig kunt vertrouwen op hun bewezen voordelen.


Wij zullen doorgaan met het ontwikkelen van zadels waarbij het welzijn van uw paard voorop staat. Onze zadels zijn state of the art en zijn toonaangevend op het gebied van zadeltechnologie voor een significant prestatievoordeel voor paard en ruiter combinaties op alle niveaus.


U bent het aan uzelf en uw paard verschuldigd om te innoveren en uw ware potentieel te ontsluiten in een Bates-zadel.

Neem een kijkje op de website van Bates voor alle mogelijkheden.

Waarom een Bates

Sinds 1934
CAIR®-kussensysteem
Volledig op maat aan te passen, dankzij de verwisselbare boom en de kussens d.m.v. het EASY-CHANGE Fit Solution
Gemaakt van het beste, met de hand geselecteerde Europees leer

De Bates collectie

Dressuur

Bates Dressuur zadels zijn de meest innovatieve ter wereld. Combineer de marktleiders in het oplossen van problemen voor de ontwikkeling van echt innovatieve oplossingen in zadelontwerp, met de kennis en ervaring van wereldleidende dressuurruiters, en het resultaat is een dressuur range met hoge prestaties voor alle ruiters.

*vraag vooraf welke modellen er beschikbaar zijn om te passen

Veelzijdig

Bates All Purpose zadels zijn de technologisch meest geavanceerde ter wereld en bieden een nieuwe standaard in comfort voor zowel paard als ruiter. Onder het fijnste Europese leder, zijn de all-purpose zadels voorzien van alle innovaties en technologie die synoniem zijn met de high performance, discipline gerelateerde zadels.

*momenteel niet standaard beschikbaar om te passen

Spring

Bates springzadels leveren het ultieme close contact en een evenwichtige positie voor de ruiter, terwijl het een aanzienlijk competitief voordeel voor het paard oplevert. In de springsport heeft het ontwerp van het zadel een belangrijke invloed op de prestaties van het paard. Traditioneel lag de nadruk bij springzadels op de positie van de ruiter, met een compromis op een stabiele, ondersteunende en optimale pasvorm voor de rug van het paard.

*momenteel niet standaard beschikbaar om te passen


De Bates Zadels

Dressuur Dubbel leer

Het BATES+ dressuurzadel biedt dezelfde technische eigenschappen en voordelen als het BATES klassieke dressuurzadel maar is vervaardigd uit gedubbeld leder

wat nog meer grip en comfort biedt. Door de verstelbare beugelriemhaken, een smalle boom maar een bredere achterkant van de zit biedt dit zadel meer steun en zorgt het voor de perfecte houding en balans van de dressuurruiter.

Prijs € 2.395,-

Prijs € 2.495,- (Wide variant)

Prijs € 2825,- ( Luxe leer)

Isabell Werth

De diepe zit van het Isabell zadel is uniek en plaatst de ruiter in een centrale en evenwichtige positie. Het zadel verzekert

een optimaal contact met het paard en biedt hem enorme steun aan. Dankzij de royale kussens et de wereldwijde

bekende systemen, waaronder de CAIR ® luchtkussens, is het comfort optimaal en de bewegingsvrijheid volledig.

Prijs € 3.150,-

Prijs € 3.595,- (Luxe leer)

Innova Mono +

Ervaar het ultra-close contact en de luxe van dit nieuwe Innova Mono+. Het ontwerp van deze innovatieve nieuwe mono zweetblad verzekert ongeëvenaard close-contact, connectie en ruiter maatwerk door de combinatie van de voordelen die de FlexiContourbloc® (beweegbare externe kniewrong) en de Adjustable Ergonomic Stirrup Bar (verplaatsbare ergonomische stijgbeugelriem haak). Gemaakt uit luxe

Opulence leder bekend voor zijn ultra soepele, natuurlijke en hechtende eigenschappen.

Prijs € 3.495,-

Prijs € 3950,- (Luxe leer)


Artiste Luxe

Ontdek hét artistieke en innovatieve zadel, zó verrassend subtiel om in te rijden. Een positie zo natuurlijk en een connectie zo gevoelig dat het zadel lijkt te verdwijnen en de prestaties worden versterkt.


Het ontwerp van de Bates Artiste en het innovatieve Mono zweetblad zet de ruiter in een natuurlijke positie en zorgt zo een fijngevoelige connectie met het paard. Door de Flexicontourbloc (beweegbare kniewrong) en de verplaatsbare ergonomische stijgbeugelriem haak wordt dit maatwerk voor iedere ruiter. Het zadel is gemaakt van exclusief Italiaans luxe Vaarsleder. Leer wat bekend staat door zijn soepele, natuurlijke en extra hechtende eigenschappen.

Beschikbaar in Zwart en bruin

Prijs € 4.495,-


VZH dubbel leer

Het BATES Veelzijdigheidszadel+ heeft dezelfde technische eigenschappen en voordelen als het BATES veelzijdigheidszadel

maar met een aantal nieuwigheden.

Verplaatsbare beugelriemhaken voor de ideale beenligging van de ruiter.

Gedubbeld leder wat meer grip en comfort biedt.

Prijs € 2.295,-

Prijs € 2395,- (Wide model)

Prijs € 2650,- (Luxe leer)

Elevation spring Deap seat

Zadel vervaardigd uit topkwaliteit vaarsleder met platte zit, opgevuld met multi-laag schuim. De voorgevormde

zweetbladvoorstukken zorgen voor een vast been, ongeacht de lengte van de stijgbeugels, vooral kort geplaatst. De

ultra dunne CAIR ® zadelkussens vangen de schokken beter op, gemonteerd op een special voor dit zadel ontworpen zadelboom. Uitgerust met regelbare FLEXIBLOCS ®, het EASY CHANGE ® makkelijk verwisselbaar zadelboom systeem en het onderling te verwisselen singelstoten systeem van chroomleder met ankerpunt. Beschikbaar met een flat seat of Deap seat

Prijs € 2.295,-

Prijs € 2.095,- (Pony)

Bates

Traditioneel handgemaakt in Engeland